dimecres, de maig 02, 2007

Contadors a la Fira del llibre de València



Es presenta a la Fira Llibre València el grup de contadors que participaran aquesta setmana a la Fira i al Festival "Un Torrent de contes". La rebuda de la gent va ser espontània i va donar molt bones vibracions als contadors que s'engrescaren amb el nivell del públic. Vicent Cortés va obrir foc amb decissió, Aldo Méndez posa físicament en acció al públic i de seguida va contar un conte acumulatiu, Susu Benítez va presentar els invitats africans i a ell mateix com a representant del Nord d'Europa, Cristina Bervena va ironitzar amb humor sobre els xiquets malcarats, Ruben Martínez dubtava entre contar un conte que sabia o un altre que ell no sabia i el públic sí (al remat va ser veritat que el públic sí que sabia el conte que ell no sabia però que ens va contar)...
Estàvem en aquestes quan el cicló camerunés (l'Etoo dels contes) amb l'ajut del contador-traductor Domingo Chinchilla, ens contà històries amb molt de picant que ens recorden que no ens trobem tan lluny d'Àfrica. Al menys en l'humor. I ja que estava allí Domingo va intentar contar i explicar les històries de Madagascar que ens cantava Taliké Gellé on els xics feien la cort a les xiques amb expressions malgatxes.
Com podeu imaginar xiquets i majors estaven per la feina. I en això va tancar la vetlada Carles Cano amb un conte acumulatiu on participava el públic que ja estava avessat i amb ganes de dir la seua. I la digueren... l'aplaudiment final no va deixar dubtes.